fredag 31 augusti 2007

Ja må han leva!!


I dag fyller min Fredrik år. Så jag och barnen fixade frukost på sängen åt honom. Lite senare på dagen ska vi hem till mina svärföräldrar och fira min svärfar som fyller 60 år. Så det blir ett himla kalasande i dag.

Mysigt med ljus!

Äntligen kallt!


Vi har under hela sommaren så fruktansvärt varmt i vårat hus! Så det är faktiskt skönt när det börjar bli höst och kallt! I går kväll eldade vi i vår an bras kamin för första gången på flera månader.

Barnens "sparbössa"

Helt fel!!

Å så stolt jag var, när jag lyckades med att sätta in en besöks räknare på min blogg. Så synd bara att den räknar helt galet fel!!Det antalet som den visar kan aldrig i hela livet stämma!! Och jag har ingen aning om hur jag ska fixa till det!! Så blir det när man är helt värdelös på datorer.



Nu har jag lyft tillbaka vårat köksbord igen! Benen skulle egentligen målas vita på det. (Men jag har inte orkat göra det)så nu får dom vara grön/blå tills målar lusten infinner sig. Skulle egentligen vilja ha ett runt bord och Leksand stolar till köket, men den lilla vita soffan tycker jag så mycket om, för att den alltid stått i min mormors kök. Hon är lika ombytlig som jag, så jag tror att den lilla soffan i alla fall blivit om målad minst tre gånger,Men när jag fick den av henne var den som tur var vit.

Mera om formex!

I går var jag så trött att jag inte orkade berätta så mycket om formex mässan som vi var på.Den var verkligen enormt stor! En utställare som jag stannade lite längre vid, var Mr plant. Dom hade helt otroligt vackra konstgjorda blommor. Man kunde inte tro att dom inte var äkta!! Allt var så fint, men jag fastnade särskilt för deras vita orkidéer och vita amaryllisar. Har egentligen aldrig gillat "fusk blommor" men nu har jag ändrat mig. Tycker att det är så fint med orkidéer, men jag klarar inte av att sköta dom ( har försökt hur många gånger som helst)En kompis till min mamma som äger Inrednings companiet i Upplands Väsby var också på mässan, och köpte in en hel del av deras sortiment. Så nu vet jag vilken butik jag ska besöka om några veckor!! Tänk om man hade haft ett eget företag!! Oj Oj Oj!! vad jag hade handlat. Miljögården hade oxå helt underbara saker. Nästa gång det blir någon mässa, ska jag planera in en hel dag.

torsdag 30 augusti 2007

Nu är jag jätte trött!! ville bara berätta att det fanns såå mycket fint på formex mässan.men tyvärr fick man inte fotografera. Vi hade bara 2,5 timme på oss,så vi sprang runt för att hinna se så mycket som möjligt, ändå missade vi nog säkert en hel del. Tack Elin för att jag fick följa med!! Nu måste jag hoppa i säng.


Fotat lite i trädgården för att slippa sen den gräsliga källaren,direkt när man kommer in på bloggen!





Håll i hatten!!! det här är vårat nästa projekt. Hela källaren ska renoveras.Så småning om ska vi ha bastu, dusch,wc. En ordentlig tvättstuga och ett sy rum åt mig.Men det kommer att ta tid! hela golvet ska gravas upp isoleras och sedan värmeslingor.Väggar ska slås bort mm. mm listan på saker som ska göras är oändlig. Det som vi kan ,gör vi själva, och då tar det ju ännu längre tid.

För någon dag sedan, när jag visade mina nya blomster inköp, så glömde jag bort att jag handlade en ny blomma till hallen oxå.Pilea Greyzy heter den. hoppas att den ska tåla min tuffa skötsel.(brukar i bland glöma bort att vattna)

onsdag 29 augusti 2007

Formex mässa!!!

I morgon ska jag på min första mässa! En kompis frågade om jag ville följa med. Som tur var så kunde svärmor ställa upp med barnpassning. Eftersom vi bor en bra bit från Älvsö, där mässan är, kommer vi inte hinna gå där så många timmar. Jag var in på deras hemsida och tittade på vilka utställare som var där. Det var så otroligt många, att jag genast kände att man skulle behövt en hel helg..Men som småbarns förälder, är man van att glädja sig åt dom korta stunderna av egen tid som man får.Tror knappast att man får fotografera där, men för säkerhets skull tar jag i alla fall med mig kameran. Å så roligt det ska bli!!!

I dag har jag och barnen bakat bullar!!

tisdag 28 augusti 2007

Har blivit utmanad av Uppe på vinden att redogöra för åtta stycken av mina vanor/ovanor. Så här kommer dom!!

1 Snusar alldeles för mycket...
2 Antingen så tränar jag ofta eller inget alls.
3 Dricker flera koppar kaffe på morgonen. Men inget på Kvällen.
4 Städar och organiserar sällan på ställen där det inte syns tex. lådor och skåp.
5 Hatar att vänta, om det är något jag vill få gjort, ska det ske direkt.
6 Köper sällan skor! Lånar av min mamma dom få gångerna jag behöver några snygga skor.
7 Tycker att matlagning är jätte jobbigt( sen jag fick barn.Och måste laga lunch och middag varje dag)
8 Har oftast dåligt samvete över att jag borde äta mer hälsosamt

Man skulle utmana åtta stycken nya, men jag har ingen koll på vem som redan blivit utmanad. Så det kanske jag kan återkomma med. Nu måste jag återgå till lego byggandet. Hoppas solen skiner hos er också!!

måndag 27 augusti 2007


En kompis till mig mig, är så himla pysslig!! Hon gör massor av olika saker som hon sen säljer på julmarknader. Jätte,Jätte fina tomtar bland annat. Det här tovade hjärtat köpte jag av henne i dag..




I dag har jag inhandlat lite nya blommor. Det behövdes verkligen!! Plättar i luften hamnade i köks fönstret,Olivträdet i hallen.(friserade det lite) och satte dom bort klippta kvistarna på matbordet.

lördag 25 augusti 2007




Min sambo Fredrik, skulle nog vilja ha spotlight överallt. När vi renoverade vårat vardagsrum ville han först sätta dom i taket. Det ville inte jag!! I 99% av fallen är det jag som får i genom min vilja,när det gäller inredning. Men när vi fällde in dom i fönsterkarmarna, blev vi båda nöjda.

fredag 24 augusti 2007



Har alltid lite dåligt samvete över att jag nästan aldrig använder,mina odlade kryddor. Tänker att jag ska koka te eller göra mojito på myntan, ha citronmelissen till deserter. Torka timjan och oreganon. Men det blir liksom aldrig av!!Kom på att jag skulle köra en kryddkrans, men energin och tiden räckte inte(Ellen vaknade) så det blev en sorts fläta..

torsdag 23 augusti 2007


Den har bonaden har vandrat runt lite i vår an släkt, från början var det min mammas farmors. Men för något år sedan så tyckte min morbrors sambo att den skulle passa så bra hos mig. Så nu hänger den i mitt kök!

Åh vad Lavendel luktar gott!! beställde 36 st plantor i början av sommaren som jag har planterat emellan våra rosen buskar. Så nästa sommar hoppas jag kunna plocka massor av egna blommor. Dom här plockade jag hos min mamma.

onsdag 22 augusti 2007



I dag är man lite små trött! Vi var inte hemma från Grönalund fören kl 21,30. Men roligt var det!! Knäppte lite kort från vår an trappa, spegellampetterna har jag haft ganska länge, men tycker fortfarande om dom.Tror jag beställde dom från ellos för längesen.

måndag 20 augusti 2007

Det finns så mycket saker att ta tag i!! rensa rabatterna,fylla på med lite mera jord,tömma och städa ur barnens pool,måla benen på mitt köksbord och brödburken som jag köpte på loppis,sy klart gardiner som jag börjat med, putsa fönster mm. mm listan kan göras oändlig. Och här framför datorn sitter jag i stället!! I morgon ska vi åka in till gröna lund,jag och Oscar. Farmor ska ta hand om Ellen. det ska bli så mysigt att göra något bara han och jag..

Tack!!

Nu är det nog ungefär en vecka sedan som jag började blogga. Hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så roligt!Blir så himla glad över dom kommentarerna som jag har fått.


När vi renoverade vårat kök, tänkte vi först göra en spis kåpa över spisen, Men pengarna räkte inte,så vi struntade i det. Så här i efter hand är jag glad för det, för vårat kök är inte så stort,och jag tror att det köket hade sett betydlig mindre ut då.



Våran hall. skåpet som står där har vi fått låna av min svärmor. hade det varit mitt egna så hade jag nog målat det vitt. Men hon tror att jag snart kommer att ledsna på det,och vela ha något annat. Det tror inte jag!! Oj såg att jag kom med på bild!!

söndag 19 augusti 2007


här sover Ellen..


Vårat sovrum. Egentligen är det Ellens rum, men tills dess att hon verkligen behöver ett eget rum,hoppas jag att vi har hunnit bygga oss ett sovrum.Skulle egentligen vilja börja inreda det till henne nu.Tycker att tapeten är så söt i ett litet tjejrum.


den här flaskan hittade jag också på loppisen. Tänkte fylla den med diskmedel.Och dom här jätte glasknopparna. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dom ännu. Men dom kan nog bli fina på någon byrå.
I går var jag på sommarens sista loppis. Tänkte ta en bild på brödburken innan jag började måla den. Men jag var så ivrig att jag glömde bort det. Tror att den blir riktigt fin,när den blir färdigmålad.



fredag 17 augusti 2007

Uppe på skåpet ligger en jätte gammal bibel som jag har fått av min farmor.Roligt med gamla saker som går i arv, tycker jag.

mitt väggord beställde jag på http://www.myfirstroom.se/ Tror att det är som med tatueringar, när man skaffat en så vill man ha fler(fast tatueringar har jag inte)

I dag när jag kom hem från jobbet så hade äntligen mitt vägg ord kommit. JAAA! skrek jag så högt, att Fredrik nästan hoppade till. Det var lite pyssligt att få dit det. Som tur var, så kom min morbror förbi och fick hjälpa till. För att vänta tills dess att Fredrik skulle komma hem var helt otänkbart.

Den här kristall kronan köpte jag på auktions huset Metropol. Sen min kompis Camilla tipsade mig om om dom,är jag inne där varje dag. Hittar i princip alltid något som jag skulle vilja ha.

Dom här hittade jag på loppis för 40 kr. Det tycker jag var ett riktigt fynd!! Dom som sålde det, var dessutom så jätte trevliga.

torsdag 16 augusti 2007

Trädgård

Det har verkligen inte blivit mycket trädgårds arbete den här sommarn. Jag tycker egentligen att det är jätte roligt att så och fixa. Ellen är så snabb på att rymma, så det är svårt att titta på något annat än henne, när vi är ute. Nu blommar i alla fall våra HC Andersen rosor. Tycker att färgen på bilden ser lite konstig ut. I verkligheten så är dom lite mörkare. Nu måste jag hoppa i duchen för snart kommer det massa tjejer hit och ska kolla på barn kläder.

onsdag 15 augusti 2007